Universiteit Leiden

nl en

Vijf principes om het maatschappelijk vertrouwen in de wetenschappelijke modellering te behouden

22 experts uit verschillende disciplines uiten hun bezorgdheid geuit over het gebruik van schijnbaar precieze modellen om het beleid te sturen in zaken die zoals de huidige Covid-19-pandemie. Dit artikel werd gepubliceerd in Nature op 24 juni 2020.

Zij stellen dat modellen die geen rekening houden met onzekerheden het vertrouwen van de samenleving in de wetenschap ondermijnen en een vals gevoel van voorspelbaarheid overbrengen. Dit leidt tot potentieel schadelijke gevolgen voor de samenleving als de, op modellen gebaseerde, conclusies worden gebruikt om het beleid in de echte, onzekere wereld te sturen.

Lees meer op de Engels website>>

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.