Universiteit Leiden

nl en

Ontslagbescherming in gevaar?

Stefan Sagel, hoogleraar arbeidsrecht kijkt nu bezorgd naar de Wet Arbeidsmarkt in Balans, die op 1 januari jl. in werking is getreden. “Ontslag wordt steeds makkelijker. Vakbonden zouden zich zorgen moeten maken” .

Einde slapende dienstverbanden

Langdurig zieke werknemers – de zogenaamde slapende dienstverbanden – wilden ontslag en hun transitievergoeding, maar bij de rechter kregen ze vaak nul op het rekest. Met de nieuwe cumulatiegrond van het UWV is ontslag mogelijk en krijgen de werkgevers de transitievergoeding vergoed. Met deze uitspraak van de Hoge Raad lijkt het onderwerp bijna helemaal afgehandeld. Wellicht komen er nog zaken van ontslagen werknemers die met terugwerkende kracht een transitievergoeding opeisen als ze al met pensioen zijn gegaan. In hoeverre dit kans van slagen heeft zal de praktijk uitwijzen.

Lees voor meer informatie het volledige Telegraaf artikel

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.