Universiteit Leiden

nl en

Levenslang gratis leren bij je alma mater

Af en toe bijleren of je kennis opfrissen, dat kan gratis en wanneer het jou schikt via onze MOOC (Massive Open Online Courses).

Dit najaar heeft Universiteit Leiden acht nieuwe MOOC gelanceerd die gratis beschikbaar zijn voor een breed publiek, zeker ook voor onze alumni. Volg op je beeldscherm colleges over de evolutietheorie, mindfulness, politieke economie, internationaal recht, muziek, cultureel erfgoed of archeologie.

Evolutie om je heen

In september 2016 werden de eerste vijf online collegereeksen op Coursera aangeboden, beginnend met Evolution Today (Evolutie om je heen), een nieuwe MOOC waarvoor de Universiteit Leiden de handen ineen heeft geslagen met Naturalis. Afgelopen maanden zijn er nieuwe MOOC toegevoegd.

Veel belangstelling

Meer dan 500.000 mensen hebben zich in de in de afgelopen drie jaar aangemeld voor een online collegereeks, ofwel MOOC, van de Leidse universiteit. De vraag naar online educatie blijft groeien. De collegereeksen worden in het Engels gegeven door hoogleraren/onderzoekers van de universiteit.

Crowdfunding

Ge├»nteresseerden kunnen zich aanmelden via de website van Coursera voor een van de MOOC. De colleges zijn gratis. Een formeel certificaat behalen kan ook, hieraan  zijn kosten verbonden. 

Online Learning Lab

De MOOCs worden gemaakt door het Online Learning Lab van het Centre for Innovation van de Universiteit Leiden. Het lab onderzoekt hoe online educatie kan bijdragen aan de verbetering van traditioneel hoger onderwijs en academisch onderzoek, en het bekijkt welke nieuwe technologie kan worden ingezet om online educatie te verbeteren. De Universiteit Leiden vindt onderwijsvernieuwing, ook digitaal, van groot belang voor de ontwikkeling van het onderwijs.

Vanaf 16 december is bijvoorbeeld de nieuwe MOOC 'International Humanitarian Law in Theory and Practice' gratis online te volgen. 

Nieuwsgierig geworden naar deze of andere MOOC? Ga naar https://www.coursera.org/leiden

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.