Universiteit Leiden

nl en

Plastic Spotter in de spotlight

Verschillende media berichten over plastic Spotter Campagne die op 27 november werd afgetrapt. Met Plastic Spotter wil de Universiteit Leiden plastic onderzoeken én opruimen. Leidenaren kunnen zelf meehelpen door met een speciale app het plastic te spotten.

Sleutelstad sprak verschillende betrokkenen. Auke Florian Hiemstra, trekker van de campagne, vat samen: ‘We gaan samen met de Leidenaren onderzoek doen naar plastic: wat drijft er nou in de gracht, waar komt het vandaan en waar gaat het naar toe?’

In een video op Unity zegt wethouder Yvonne van Delft hoe belangrijk de campagne is, en waarom mensen zouden moeten bij dragen aan de crowdfundingsactie voor enkele opruimkano’s. ‘Als je het plastic wil opruimen, dan zijn kano’s daar heel mooi en wendbaar voor. Dus ik roep bij deze op om bij te dragen!’

De Volkskrant liep mee tijdens een ophaalactie op het Rapenburg. Auke Florian Hiemstra vertelde onder meer hoe statiegeldglazen tijdens het jaarlijkse Leidens Ontzet de grachten nu al een stuk schoner maken. 'Afgelopen jaar waren de grachten schoner dan na een gemiddelde marktdag.'

Ook Omroep West berichtte over de actie.

Meer over Plastic Spotter

De Universiteit Leiden roept alle Leidenaren op om samen met wetenschappers plastic in de grachten te onderzoeken, in het project Plastic Spotter. Wil je graag schonere grachten? Doneer dan ook voor de realisatie van een kanovloot om het plastic mee op te ruimen.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.