Universiteit Leiden

nl en

Nederlandse universiteiten dragen bij aan ontwikkelingsdoelen

De Sustainable Development Goals (SDGs) of Duurzame Ontwikkelingsdoelen moeten een eind maken aan armoede, ongelijkheid en klimaatverandering in 2030. In een speciale campagne laten de Nederlandse universiteiten zien hoe zij bijdragen aan deze doelen.

De Nederlandse universiteiten zetten zich actief in voor alle SDGs. Met het wetenschappelijk onderzoek dragen zij bij aan oplossingen voor deze maatschappelijke uitdaging met nationale én internationale impact. In een campagne laat de Vereniging van Universiteiten (VSNU) nu zien hoe ze dat doen, met mooie voorbeelden uit de praktijk.

In de maand oktober lieten de universiteiten bijvoorbeeld zien hoe zij bijdragen aan SDG 8: Waardig Werk en Economische Groei. In dit e-zine kunt u deze voorbeelden teruglezen. Denk daarbij aan een leerwerktraject voor medewerkers met een afstand tot de arbeidsmarkt, onderzoek naar het effect van robotisering op de werkgelegenheid en het Leidse onderzoek naar de inzet van moderne gadgets in ontwikkelingslanden.

De komende maanden zullen de universiteiten ook voor de andere SDGs laten zien hoe het wetenschappelijk onderzoek bijdraagt aan een betere wereld.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.