Universiteit Leiden

nl en
JudoInside.com

Student Fiscaal Recht Junior Degen tweede op NK judo

Junior Degen, student Fiscaal Recht in Leiden, is eind september tweede geworden op het NK judo in de klasse tot 73 kilogram.

Degen (26) was er dichtbij: hij verloor de finale in Topsportcentrum Almere op een straf. Zijn tegenstander in de finale, regerend Nederlands kampioen Roy Schipper, prolongeerde daarmee zijn titel. Degen is niet tevreden met zilver, zegt hij. 'Ik kwam maar voor één ding en dat was goud. Het lag in de finale echt heel dicht bij elkaar. Dat ik hem niet binnenhaalde, kan ik mezelf aanrekenen.'

In 2017 werd Degen al eens Nederlands kampioen in dezelfde klasse, net als in 2015. De prestaties van Degen mogen bijzonder genoemd worden: hij krijgt geen steun meer van de Nederlandse judobond nadat hij vier jaar geleden een pauze had ingelast in zijn judocarrière. Sinds een jaar gaat hij weer vol voor judo op topniveau, maar zijn trainingen moet hij zelf regelen.  

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.