Universiteit Leiden

nl en

Stem Aoife en Tugba naar de Verenigde Naties

Ze willen allebei graag jongerenvertegenwoordiger van de Verenigde Naties worden. Aoife Fleming, student International Studies, wil de stem van jongeren laten horen over Duurzame Ontwikkeling, Tugba Kilinc wil de jongerenspreekbuis zijn over Mensenrechten en Veiligheid. Stem nu!

De Nederlandse jongerenvertegenwoordigers van de VN trekken het hele land door om van jongeren te horen wat zij belangrijk vinden aan onderwerpen als gelijkheid, klimaatverandering, vrede en veiligheid en internationale samenwerking. Wat de vertegenwoordigers horen, nemen ze  mee naar conferenties en (top)overleggen in binnen- en buitenland. 

De jongerenvertegenwoordigers werken in duo’s, volgens een junior-senior systeem. Zo wordt de ervaring van de voorganger doorgegeven aan de opvolger. Ze krijgen ondersteuning van een werkgroep jonge vrijwilligers, die ook evenementen organiseren. 

De Leidse studenten nemen het beide op tegen één andere kandidaat, ze zijn dus geen concurrenten van elkaar. Stem op allebei!

Verkiezingen jongerenvertegenwoordigers 2019

Aoife Fleming - Duurzame ontwikkeling

'Ik vind het belangrijk dat onze stem gehoord wordt in beslissingen die de duurzame toekomst zullen vormen. Wij zullen tenslotte het langst met de gevolgen van deze keuzes leven ondanks dat we het minst hebben bijgedragen aan het klimaatprobleem.'

Stem op Aoife

Verkiezingen jongerenvertegenwoordigers 2019

Tugba Kilinc - Mensenrechten en veiligheid

'Ik geloof dat je bij de jongere generatie moet zijn als je verandering wilt creëren in de wereld. Jongeren hebben het vermogen om met hun heldere en frisse inzichten, creatieve oplossingen te bieden voor alle maatschappelijke vraagstukken. Alleen door jongeren ook te betrekken bij alle besluitvorming kunnen wij bouwen aan een duurzame en stabiele toekomst, waarin vrede geen droom meer is, maar realiteit.

Stem op Tugba

Stemmen kan tot 21 oktober

Stemmen kan tot maandag 21 oktober, 21.00 uur. Op die dag vindt 's avonds in Amsterdam de Nacht van de VN plaats en wordt bekend gemaakt welke twee jongeren vertegenwoordiger worden. 

De verkiezing is een initiatief van het expertisebureau Jeugdparticipatie van de Nationale Jeugdraad (NJR)

Mail de redactie

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.