Universiteit Leiden

nl en

Leidse wiskundigen doen mee aan klimaatdemonstratie

Op vrijdag 27 september deden Martin Bright, Peter Bruin, Bas Edixhoven, Marton Hablicsek, David Holmes, Ronald van Luijk, Judith ter Schure (CWI), Bart de Smit, Daan van Velzen, Rosa Winter, samen met meer dan 35000 anderen, mee aan de klimaatdemonstratie in Den Haag.

Ons doel was: politici overtuigen dat er snel actie moet worden ondernomen tegen de klimaatverandering. Wij wetenschappers in het bijzonder moeten uitdragen dat de voorspellingen uit klimaatmodellen serieus genomen moeten worden.

Verzoek aan de koning

De demonstranten liepen een rondje van 2 km van het Malieveld via het Lange Voorhout en de Hofvijver. Terug bij het begin bleek dat er daar nog steeds demonstranten vertrokken en werd een 2e rondje langs de ministeries gestart. Aan het eind van dat rondje wilden Bas en Peter het 100 km/u bord aanbieden bij het ministerie van infrastructuur, maar helaas waren ingang en receptie daarvan onvindbaar, en ook de buren, het ministerie OCW wilde niet helpen (de bewaker versperde op irritante wijze de ingang). De terugweg naar Leiden, per fiets natuurlijk, voerde vlak langs de ingang naar het woonpaleis van onze koning. Daar heeft Bas, met hulp van omstanders, het bord voorzien van tekst, en, via de marechaussee, aangeboden aan de koning.

100 km/u bord aangeboden aan de koning

Door: Prof. dr. Bas Edixhoven

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.