Universiteit Leiden

nl en

Terugblik op een zonnig Alumnifestival

Op zaterdag 21 september kwamen honderden alumni terug naar hun studentenstad voor het jaarlijkse Alumnifestival. Zij konden rekenen op een middag gezellig bijpraten met oud-studiegenoten, een 'walking dinner' en een speciaal voor hen georganiseerd programma.

Voor het voorprogramma verwelkomden we een grote groep alumni in de Universiteitsbibliotheek. Eerder dit jaar verwierf de bibliotheek de nalatenschap van Jan Wolkers. Onze gasten kwamen deze middag alles te weten over de verwerving en de toekomstplannen voor de nalatenschap en namen een kijkje bij de tentoonstelling 'Wolkers en Leiden' op de begane grond van het gebouw aan de Witte Singel. 

Het festival werd later op de middag officieel geopend rector Carel Stolker in het Academiegebouw, waarna Onno Blom, biograaf en Leids alumnus, de toehoorders meenam naar de jeugdjaren van zijn beide helden Wolkers en Rembrandt. Hoogleraar Neurochirurgie Wilco Peul vertelde kort iets over zijn onderzoek naar dwarslaesies en de RapenburgRace. Met deze zwemwedstrijd, die diezelfde middag plaatsvond, werd geld ingezameld voor onderzoek en innovatie om de kwaliteit van leven voor mensen met een dwarslaesie te verbeteren. 

Wolkers, Rembrandt & zwemmen in het Rapenburg

Vanwege de gekozen cookie-instellingen kunnen we deze video hier niet tonen.

Bekijk de video op de oorspronkelijke website of
Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.