Universiteit Leiden

nl en

Mariska Kret in de media: Ook mensapen communiceren met hun ogen

Nieuw onderzoek laat zien dat chimpansees en bonobo’s net zoveel contrast in hun ogen hebben als mensen, waardoor ze gemakkelijk de richting van iemands blik kunnen volgen. Mariska Kret over het onderzoek samen met de National University of Singapore.

Mariska Kret onderzoekt het uiten van emoties en maken van sociale keuzes  in verschillende diersoorten en de mens. Ze is vooral geïnteresseerd in emotie en gedrag dat automatisch plaats vindt. Deze pagina bevat vermeldingen van Kret in de media. 

De Volkskrant Reportage over Tinder voor apen

Als het aan onderzoekers in Apenheul ligt, kunnen orang-oetans in een dierentuin straks zelf hun partner kiezen via een touchscreen. Want apen die iets te kiezen hebben, krijgen ook meer nakomelingen.
'Tinder voor apen: fijn voor de aap, goed voor de voortplanting'

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.