Universiteit Leiden

nl en

Terugblik United Nations Peacekeeping Day

“United Nations peacekeeping is a proven investment in global peace, security, and prosperity. Together, let us pledge to do all we can to enable that mission to succeed”. – Secretary-General António Guterres

Op 29 mei werd wereldwijd de internationale dag voor vredeshandhavers gevierd. Elk jaar wordt op deze dag eer betoond aan degenen die deelnemen of deelgenomen hebben aan VN vredesmissies en wordt er stil te staan bij de meer dan 3.800 vredeshandhavers die tijdens deze missies kwamen te overlijden. 

Alanna O’Malley, Bijzonder Hoogleraar United Nations Studies in Peace and Justice, gaf de aftrap voor dit evenement en sprak haar dankbaarheid uit voor de 380.000 mannen en vrouwen die dienen en gediend hebben tijdens VN Vredesmissies. Vijf studenten van de Universiteit Leiden kregen daarna de gelegenheid om hun essay te pitchen over het thema ‘Women Peace and Security’

Lees het verslag op de Engelse kant van de website

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.