Universiteit Leiden

nl en

Yannick van den Brink spreker tijdens live webinar 'Child Pre-Trial Detention'

Op 20 mei 2019, heeft dr. Yannick van den Brink, universitair docent bij de afdeling Jeugdrecht, deelgenomen aan een live webinar getiteld 'Child Pre-Trial Detention. A Global Movement to Reduce Length of Stay’, samen met collega's uit de Verenigde Staten en Mexico.

Tijdens het webinar presenteerde Van den Brink het relevante internationale kinderrechtenkader en de bevindingen van zijn studies over de voorlopige hechtenis van kinderen in Nederland. De andere sprekers waren Bart Lubow, voormalig directeur van de Juvenile Justice Strategy Group van de Annie E. Casey Foundation (Verenigde Staten), Aimée Burgdorf, Research Specialist bij de Juvenile Court of Memphis en Shelby County, Tennessee (Verenigde Staten) en de oprichter van Juvenile Justice Advocates International, Doug Keillor (Mexico).

Het webinar besprak de wereldwijde noodzaak tot het verminderen van het gebruik van voorarrest van kinderen en van de duur van het strafproces van kinderen die zich in voorarrest bevinden. Aandacht is besteed aan verschillende succesvolle strategieën om het gebruik van voorarrest van kinderen en de duur daarvan terug te dringen. Professionals vanuit de hele wereld hebben het webinar via livestream gevolgd.

Het webinar is te bekijken via deze link.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie