Universiteit Leiden

nl en

Documentaire: promovenda reproduceert inheemse muziek in Amazone

Promovenda Magda Pucci bestudeerde inheemse muziek in Brazilië. Ze trok daarvoor met haar muziekgezelschap Mawaca door de Amazone, en speelde daar met volkeren zoals de Paiter Suruí, Kayapó, Ikolen-Gavião en de Huni-Kuin. Promotie op 19 maart.

Pucci maakte enkele jaren geleden onderstaande documentaire over haar ontmoetingen met muzikanten van de inheemse volkeren. ‘Inheemse muziek is in Brazilië en in het buitenland vrij onbekend,’ zegt ze. ‘Het is belangrijk om daar meer van te weten, want op die manier begrijp je meer over hun wereldbeschouwing.’

Bekijk de documentaire

Deze video kan niet worden getoond omdat u geen cookies heeft geaccepteerd.

Verlaat onze website om deze video te bekijken.
Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.