Universiteit Leiden

nl en

Twee nieuwe buitenlandblogs: Erik en Donna lopen stage in Oeganda

Erik van der Zanden en Donna de Weijer, allebei masterstudenten African Studies, zijn helemaal naar de Oegandese hoofdstad Kampala afgereisd om daar aan hun stage te beginnen. Ze delen hun ervaringen op The Leidener, een blog dat wordt gerund door internationale studenten aan de Universiteit Leiden.

Erik

Erik loopt stage bij de oppositiepartij Forum for Democratic Change (FDC), waar hij drie dagen in de week werkt. In zijn blog vertelt hij waarom hij voor een stageplek bij FDC in Oeganda koos en hoe de overgang van student in de schoolbanken naar expert/onderzoek in het veld voor hem was. Erik heeft een enorme passie voor de potentie van jongeren in Oeganda bij geweldloze verandering; het onderzoek dat hij doet bestaat uit het verzamelen van data over hoe jongeren hun sociaal-politieke situatie kunnen veranderen. Erik: 'Ik ben ervan overtuigd dat hier geschiedenis wordt geschreven en het voelt ongelooflijk om van dat proces deel uit te maken.’

Donna

Op haar stage ontdekt Donna hoe het is om te werken bij New Vision, een van de twee grootste kranten van Oeganda. Dat ze op kantoor de enige niet-Oegandese is, en dat New Vision eigendom is van de overheid, maakt haar stage des te interessanter. In haar eerste blog vertelt Donna over haar dagelijkse routine, van opstaan om zes uur in de ochtend tot het bijwonen van een persconferentie van de regeringspartij en de lancering van een nieuw middel tegen malaria bij het Ministerie van Volksgezondheid. Donna: ‘Verrassend genoeg kostte het maar heel weinig tijd om te wennen aan mijn nieuwe dagelijkse routine, en al snel was ik verliefd op deze bruisende groene stad.’ 

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.