Universiteit Leiden

nl en

'Star mapper' Anthony Brown in Nature's 10

De Leidse astronoom Anthony Brown prijkt in Nature’s 10: de lijst met tien mensen die er volgens het wetenschappelijke tijdschrift toe deden in de wetenschap in 2018. Brown werkt achter de schermen als coördinator van Gaia, waarvan hij dit jaar de langverwachte data over de Melkweg publiceerde.

Volgens  Nature stonden wetenschappers over de hele wereld te trappelen om aan de slag te gaan met de data, die uitkwamen op 25 april dit jaar. Gaia's dataset is inmiddels al meer dan 700 keer geciteerd in wetenschappelijke artikelen. Intussen werken Brown en collega's alweer aan de publicatie van de volgende set gegevens, die gepland staat voor 2021.

Lees het volledige artikel: Nature’s 10 - Ten people who mattered this year (scroll naar beneden voor het deel over Anthony Brown).

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.