Universiteit Leiden

nl en

Webinar met advocaat Mark Moolhuizen

‘Als je als beginnend jurist niet helemaal zeker weet of de advocatuur iets voor je is, dan is mijn advies om het gewoon te doen. Probeer het!’ Het is een van de vele adviezen die de Leidse alumnus Mark Moolhuizen, partner bij advocatenkantoor Van Doorne, gaf tijdens een webinar op de Leidse rechtenfaculteit.

Maandag 26 november konden studenten die zich vooraf hadden aangemeld een uur lang alles vragen aan Moolhuizen over zijn studie, zijn werk en zijn carrière. De advocaat was tijdens de webinar in beeld en hij beantwoordde rechtstreeks de binnenkomende vragen. Het uur kon makkelijk gevuld worden met de vragen. Op de vraag welke eigenschap voor een advocaat noodzakelijk is, antwoordde hij dat vooral nieuwsgierigheid essentieel is. ‘Je moet alles van een zaak kunnen en willen begrijpen, omdat je het ook weer in begrijpelijke taal moet kunnen uitleggen aan bijvoorbeeld cliënten.’

Deze of de andere webinar(s) gemist? Je kunt terugkijken op onze nieuwe speciale webinar channel.

Moolhuizen kijkt tevreden terug op de webinar. ‘Het was een leuke ervaring. En ergens ook wel een vreemde gewaarwording om zonder je doelgroep een verhaal te doen.’ De advocaat vond dat er goede vragen gesteld werden. ‘Ik was blij met elke vraag omdat dat toch een vorm van contact is met de kijkers thuis.’ Hij hoopt dat hij met zijn webinar studenten nieuwsgierig heeft kunnen maken voor de advocatuur. ‘Ik hoop dat de afstand tussen studenten en de advocatuur wat is verkleind en dat men gewoon denkt: laat ik het maar eens proberen.’

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.