Universiteit Leiden

nl en

Focus Honours Community op internationals en Den Haag

De studievereniging van het honoursonderwijs SLHC heeft dit jaar een internationale commissie opgericht om buitenlandse studenten meer te betrekken bij de Honours Community. De voertaal wordt waar mogelijk Engels en activiteiten worden straks ook in Den Haag georganiseerd. ‘We willen ook internationals betrekken in het studentenleven.’

De Leiden Honours Community (SLHC) is de studievereniging voor studenten van het Honours College en het (International) Leiden Leadership Programme. ‘We proberen  studenten van verschillende studies met elkaar te verbinden’, legt voorzitter Shivane Frauenfelder uit. ‘En doordat je allemaal honours volgt, heb je in ieder geval wel wat om over te praten’, vervolgt ze lachend. Bij de activiteiten die ze dit jaar organiseren, ligt de focus veelal op de toekomst van de studenten. ‘We willen een brug slaan tussen de studie van studenten, hun honoursonderwijs en de arbeidsmarkt.’

Engels

De focus ligt daarbij dit jaar op de internationale studenten, veelal wonend in Den Haag. ‘Soms zijn zij maar een jaar in Nederland, waardoor ze bij andere verenigingen geen lid kunnen worden’, legt Frauenfelder uit. ‘Ook hen willen we betrekken in het Leidse studentenleven.’ Daarom is er een internationale commissie opgericht en wordt de voertaal van activiteiten zoveel mogelijk Engels. Angelica Retsjkina (penningmeester): ‘De meeste studenten van de universiteit spreken sowieso wel Engels, dus daar zien we geen problemen.’

Antibioticaresistentie

Naast in Leiden, zullen activiteiten komend jaar daarom ook meer in Den Haag plaats gaan vinden. Retsjkina: ‘In de activiteiten die we organiseren combineren we zoveel mogelijk de interesses van verschillende studies.’ De kersverse bestuursleden vinden het leuk dat de onderwerpen voor bijvoorbeeld het symposium helemaal vrij liggen. Frauenfelder: ‘Ik denk bijvoorbeeld aan resistentie tegen antibiotica, dat gaat iedereen aan en heeft allerlei verschillende invalshoeken.’

De borrel

Recent ging de studievereniging op bezoek bij advocatenkantoor Stibbe. Retsjkina: ‘Het ging over platformondernemingen, over de vraag of hun werknemers in de toekomst ZZP’ers worden, met verlies van sociale zekerheden als gevolg. Een groot deel van deze werknemers is jongere of student, wat het voor ons erg relevant maakt.’ Een ZZP-collectief zou de oplossing kunnen zijn voor toekomstige uitdagingen op de arbeidsmarkt, was de conclusie, waarmee deze Stibbe-talk werd afgesloten. Aansluitend werd er ook samen geborreld, wat Frauenfelder graag nog even toelicht. ‘Plezier hebben mag, maar bij ons is dat dan wel studie-gerelateerd’, lacht ze.

(IJT)

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.