Universiteit Leiden

nl en
Ron Miller

Student sterrenkunde in NRC over historische foto’s

Met je onderzoek de krant halen, het is niet veel studenten gegund. Toch stond sterrenkundestudent Robin Mentel met zijn bacheloronderzoek in de NRC van 15 oktober.

Bewijs gezocht

Het onderzoek van Mentel is onlangs geaccepteerd voor publicatie in het vaktijdschrift Astronomy and Astrophysics. In zijn onderzoek keek hij naar historische fotografische platen van de ster J1407, om op zoek te gaan naar sterverduisteringen van deze ster. Die zouden bewijs leveren voor een exoplaneet met gigantische reuzenringen – tot wel 200 keer groter dan die van Saturnus. Mentel is inmiddels masterstudent Astronomy.

Lees hier het NRC-bericht ‘Extreme sterverduistering niet te zien op oude foto’s

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.