Universiteit Leiden

nl en

Koninklijke onderscheiding bij afscheid hoogleraar Wim Fibbe

Hoogleraar Hematologie en Stamcelbiologie Wim Fibbe heeft op vrijdag 12 oktober 2018 een koninklijke onderscheiding gekregen.

Hij kreeg het lintje opgespeld door burgemeester Lenferink van Leiden, na afloop van zijn rede ter afscheid van zijn functie als afdelingshoofd Immunohematologie en Bloedtransfusie. Fibbe blijft zich de komende jaren inzetten voor onderzoek naar regeneratieve geneeskunde.

Triple threat

Internationale collega’s omschrijven professor Fibbe als een triple threat: excellerend in zijn rol als clinicus en opleider, als klinisch en basaal onderzoeker en als bestuurder. Hij is internist-hematoloog en was sinds 2005 hoofd van de afdeling Immunohematologie en Bloedtransfusie (IHB) van het LUMC. Ter gelegenheid van zijn afscheid organiseerde hij een tweedaagse workshop over de toekomst van regeneratieve geneeskunde.

Lees het volledige artikel op de site van het LUMC

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.