Universiteit Leiden

nl en

Herman Paul krijgt zilveren medaille KHMW

Voor zijn inzending op de essayprijsvraag 'Is er in de wetenschap ruimte voor religie?' ontving Herman Paul op donderdag 11 oktober een zilveren medaille van de Koninklijke Hollandsche Maatschappij der Wetenschappen (KHMW).

Het essay van Paul beschrijft een fictief werkcollege aan de Leidse opleiding Geschiedenis, met drie studenten die maar wát benieuwd zijn naar de politieke en religieuze drijfveren van hun docenten.

Volgens KHMW-voorzitter Louise Gunning-Schepers vond de jury het essay even ‘overtuigend’ als ‘speels en origineel’. Voor de prijsvraag, uitgeschreven samen met NRC Handelsblad, waren 95 opstellen ingediend. De gouden medaille ging naar René van Woudenberg (VU).

Het boekje met de bekroonde essays is te downloaden op de website van de KHMW.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.