Universiteit Leiden

nl en

Effect van psychedelische drugs op creativiteit in diverse media

Promovenda Luisa Prochazkova deed samen met haar collega's van cognitieve psychologie onderzoek naar de effecten van microdoseringen van truffels op creativiteit. Het onderzoek kreeg deze week veel aandacht in de media. Bernhard Hommel vertelt erover op NPO Radio 1.

In een dubbelblind placebo-gecontroleerd onderzoek namen deelnemers kleine hoeveelheden truffels tot zich en deden vervolgens mee aan experimenten om creativiteit te meten. De resultaten laten zien dat microdoseringen van truffels een positieve werking hebben op creativiteit. De onderzoekers stellen dat psychedelische drugs zoals truffels waarschijnlijk van invloed zijn op metacontrol, ofwel het vermogen om gedrag te controleren en aan te passen.

Interview met Bernhard Hommel op NPO Radio 1

Kleine beetjes drugs helpen voor creativiteit

Volkskrant

Het nemen van minieme beetjes psychedelische drugs, nieuwe mode in trendy kringen, lijkt de creativiteit écht te verhogen. Daarvoor hebben Leidse onderzoekers, voor het eerst, voorzichtige aanwijzingen gevonden.
Eerste, voorzichtige bewijs dat kleine beetjes psychedelische drugs de mens écht creatiever maken

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie