Universiteit Leiden

nl en

Waarom de economie van Iran niet ‘op instorten’ staat

President Trump gelooft dat de economie van Iran op instorten staat, en dat Iraniërs daardoor gedwongen worden om de Amerikaanse eisen in te willigen. Maar die verwachten komen mogelijk niet uit, zegt Arash Pourebrahimi op de website van de Harvard Kennedy School.

Amerikaanse ambtenaren hopen op deze manier een betere deal af te dwingen dan het huidige akkoord over nucleaire ontwapening. De Iraanse economie heeft het duidelijk moeilijk, maar volgende de Leidse promovendus Pourebrahimi staat het nog niet op instorten. ‘Iedere Iraanse president sinds het eind van de Iran-Irakoorlog heeft op zijn eigen manier met een valutacrisis te maken gehad.’

Lees verder op de website van het Harvard Belfer Center.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.