Universiteit Leiden

nl en

Veni voor onderzoek naar de jongste exoplaneten

Leids astronoom Giovanni Rosotti heeft voor zijn onderzoek naar jonge exoplaneten een Veni-financiering gekregen, zo maakte de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) vandaag bekend. Deze beurs biedt veelbelovende jonge wetenschappers de mogelijkheid om gedurende drie jaar hun eigen idee├źn verder te ontwikkelen.

Meer inzicht in planeetvorming

Het onderzoek aan exoplaneten beperkt zich tot nu toe tot volwassen sterren en geeft daarom weinig inzicht in hoe planeten gevormd worden. In dit project combineert Rosotti hydrodynamica, chemie en unieke nieuwe waarnemingen om de jongste exoplaneten en hun geboorte-omgeving in kaart te brengen.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.