Universiteit Leiden

nl en

Leidse masterstudent Arbeidsrecht wint prijs beste rechter Hugo Sinzheimer Moot Court Competition

Van 14 tot en met 17 juni vond in Cassino te Italië de Hugo Sinzheimer Moot Court Competition plaats. Tijdens deze pleitwedstrijd, op het gebied van het Europese arbeidsrecht, namen dertien studententeams vanuit heel Europa het tegen elkaar op om voor het oog van een speciale rechtbank bestaande uit professoren, rechters en advocaten hun zaak te bepleiten.

Omdat de casus dit jaar deels was gebaseerd op het Nederlandse arbeidsrecht, mochten Nederlandse studenten de rol van voorzitter van de rechtbank op zich nemen. Dit jaar bestond het Nederlandse team uit Groningse studenten Febe de Jong en Elske Dogger en Leidse masterstudenten Arbeidsrecht Hila Bayen en Naud van Doorn. 

Na spannende kwart- en halve finalerondes, werd Naud van Doorn verkozen tot winnaar van de prijs ‘best student-judge’ en mocht hij de grote finale tussen Duitsland en Georgië voorzitten. Deze werd gewonnen door het Georgische team.
Beryl ter Haar universitair docent Sociaal recht maakt deel uit van het organisatie comité van de Hugo Sinzheimer Moot Court Competition.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.