Universiteit Leiden

nl en

Harold Linnartz op Radio 1 over mogelijk buitenaards leven bij Saturnus

Zou er buiten de Aarde in ons eigen zonnestelsel nog ander leven bestaan? Leids hoogleraar Laboratorium Astrofysica Harold Linnartz vertelt op Radio 1 of een maantje bij Saturnus een kanshebber is voor buitenaards leven.

Het maantje Enceladus voldoet namelijk aan twee voorwaarden voor leven. Er komt vloeibaar water voor, onder het oppervlak van ijzige oceanen. En daarin zitten ook nog eens hele complexe moleculen, bijkt uit Duits onderzoek dat eind juni verscheen in Nature

In het programma Riza bespreekt Harold Linnartz de nieuwe ontdekking. Luister het interview terug op de website van NPO Radio 1 (13 minuten in de uitzending in het blok van 5:00 tot 6:00 uur). 

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.