Universiteit Leiden

nl en

Een zinderende zomer vol ruimtevaart

Deze zomer voor het eerst in Nederland: het Space Studies Program. Een internationale zomeruniversiteit voor wie een carrière in de ruimtevaart ambieert. Parallel daaraan is er Sizzling Summer of Space: een publieksprogramma voor jong en oud.

Het Space Studies Program van de International Space University (ISU) strijkt dit jaar met haar 31ste editie voor het eerst neer in Nederland. Van 24 juni tot en met 25 augustus maken pas afgestudeerden en young professionals kennis met de vele facetten van de ruimtevaart: van ruimterecht tot ruimtevaarttechnologie en van astronomie tot science fiction. Meer dan tweehonderd docenten, gastsprekers, wetenschappers en astronauten van over de hele wereld maken hun opwachting bij ISU/SSP2018. Uiteraard spelen ook Nederlandse ruimtevaartspecialisten een belangrijke rol.

Evenementen voor een breder publiek

Veel lezingen en evenementen die de ISU-deelnemers buiten hun colleges volgen, zijn toegankelijk voor een breder publiek, zoals het Astronautenpanel op 2 juli in SpaceExpo in Noordwijk, de finale van de ISU Robotics Competition met astronaut André Kuipers in het Science Centre Delft en de rakettenlancering op 21 juli in Noordwijk (door ISU-deelnemers samen met kinderen).

Sizzling Summer of Space

Onder de noemer Sizzling Summer of Space (Zinderende ruimtevaartzomer) is er parallel aan ISU/SSP2018 een publieksprogramma vol zinderende ruimtevaartactiviteiten voor jong en oud. Organisatoren  zijn Netherlands Space Office (NSO), TU Delft, Universiteit Leiden en ESA samen met de Nederlandse ruimtevaartsector en de steden Noordwijk, Leiden, Delft en Den Haag.-

Een greep uit het programma

  • 14 mei - Kick-off Sizzling Summer of Space in Den Haag
  • 17 mei - Opening #SelfiesInSpace op de boulevard van Noordwijk in aanwezigheid van André Kuipers (besloten, media welkom)
  • 25 juni - Openingsceremonie ISU/SSP bij ESTEC in Noordwijk (besloten, mogelijkheden voor media worden later aangekondigd)
  • 27 juni - Hubble-lezing Omniversum, Den Haag (beperkt toegankelijk, media welkom)
  • 2 juli - Astronautenpanel, Space Expo, Noordwijk
  • 14 juli - Finale ISU Robotics Competition, Science Centre, Delft
  • 19 augustus - Publieksdag Universiteit Leiden

Volledig overzicht van het publieksprogramma

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.