Universiteit Leiden

nl en

De Kaiser Lente Lezingen 2018 gaan weer van start!

Het programma voor de Kaiser Lente Lezingen 2018 is bekend! Kom in maart op de Oude Sterrewacht langs voor vier waanzinnige lezingen over het Ruimtetijdperk.

Deze eerste lustrum-editie zal geheel in het teken staan van het thema “Welkom in het Ruimtetijdperk”. Hoewel het tijdperk van de ruimtevaart pas zo’n 60 jaar geleden begon, heeft het nu al voor enorme vooruitgang gezorgd in de sterrenkunde (denk aan ruimtetelescopen als Hubble en Kepler), en zal het ook een steeds promintere rol innemen in het dagelijks leven van de mens. Komende Lente Lezingen zullen we terugblikken op de opkomst van de ruimtevaart, kijken we naar wat de state-of-the-art ruimtemissies (zoals landen op een komeet) ons te bieden hebben op wetenschappelijk gebied, en blikken we vooruit op de rol van ruimtereizen in de toekomst van de mensheid: van wonen op Mars tot interstellair reizen.

We hopen u te mogen verwelkomen op de Oude Sterrewacht deze lente!

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.