Universiteit Leiden

nl en

Niet alles wat de natuur biedt, is tastbaar

Cultuur en diverse niet-Westerse kennissystemen spelen een significante rol bij het beoordelen van hoe de natuur de mens helpt, laat een nieuwe opinie-paper in Science weten. Alexander van Oudenhoven en dertig internationale experts presenteren hierin een nieuwe aanpak die de effectiviteit en legitimiteit van beleid en beslissingen met betrekking tot natuur- en milieuveranderingen zal vergroten.

Nieuwe aanpak voor het beschermen en herstellen van de natuur

Over de hele wereld zijn mensen afhankelijk van de natuur voor hun welzijn, bijvoorbeeld in de vorm van voedsel, schoon water en bescherming tegen overstromingen. In een snel veranderende wereld, is het beschermen en herstellen van de natuur een van de grootste uitdagingen voor de mensheid. Het International Science-Policy Platform on Biodiversity and Ecosystem Services (IPBES) biedt beleidsmakers wetenschappelijke beoordeling van de huidige staat van kennis over de biodiversiteit van de planeet, ecosystemen en de bijdragen hiervan aan de mens. Als afgevaardigde van de Nederlandse overheid, is Alexander van Oudenhoven betrokken bij IPBES als een van de jongste hoofdauteurs.

Lees verder in de Engelse versie van dit nieuwsbericht

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.