Universiteit Leiden

nl en

Kerstdiners met een internationaal tintje

Maar liefst vijftig internationale studenten hebben afgelopen Kerstmis gevierd bij medewerkers of studenten van de Universiteit Leiden. In het kader van het Holiday Hosting Programme schoven de studenten aan bij het kerstdiner.

Veel internationale studenten aan de Universiteit Leiden gaan met de feestdagen niet naar huis. Voor hen organiseren de internationa student advisers elk jaar het Holiday Hosting Programme. Studenten en medewerkers van de Universiteit Leiden worden opgeroepen om een of meer internationale studenten te laten aanschuiven bij het kerstdiner bij hen thuis.

Samen vieren

Dit jaar konden meer dan vijftig studenten terecht bij medewerkers en hun gezinnen, of bij medestudenten. Van Texel tot Tiel: verspreid over heel Nederland maakten de studenten en hun gastheren en –vrouwen kennis met elkaars gebruiken bij het vieren van Kerst. En dat was een leuke en leerzame ervaring.

Een internationaal Kerstfeest!

Verschillende culturen

Petr Winnubst was dit jaar voor het eerst medegastheer voor het Holiday Hosting Programme. Samen met 6 internationale studenten, zijn ouders en 2 zussen heeft hij kerst gevierd. ‘Het was leuk om het dit jaar met internationale studenten te vieren. Het is mooi om te zien dat zoveel verschillende culturen een eigen manier hebben om de feestdagen te vieren. Het bracht iedereen in een hele internationale kerstsfeer.’

Student Ayumi Ahikari kon het zich niet veroorloven om met de kerstdagen naar huis te gaan, maar het Holiday Hosting Programme maakte het zeker goed. ‘Het was echt fantastisch, om eerlijk te zijn was het een van mijn mooiste ervaringen in Nederland. Het programma krijgt van mij een tien met een griffel! Ik heb een geweldige tijd gehad bij mijn gastgezin.’

Kerst op een waddeneiland

Jeremiah, een andere student, bracht de kerstdagen door met drie andere internationals bij een familie op Texel. ‘We hadden een geweldig ontbijt, en daarna hebben we muziek geluisterd en vertelde de familie verhalen over de geschiedenis en het bijgeloof van de mensen op het eiland. Later op de dag volgden wat drankjes en een heerlijk diner. Daarna nam de moeder ons mee op een tour over het hele eiland, om de prachtige kerstverlichting te bekijken. We hebben nog een kerstfilm gekeken en cadeautjes uitgewisseld, en de volgende dag na het ontbijt gingen we weer naar huis. Kortom: een geweldige ervaring.’

Foto boven: Twee studenten die internationals hadden uitgenodigd op hun kerstdiner.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.