Universiteit Leiden

nl en

Honours-assessor: ‘Ik mag de ruimte voor eigen projecten benutten’

Adrienne Huisman is de nieuwe assessor van de Honours Academy. Ze volgt Carmelita Gaal op, die het afgelopen jaar zitting had in het bestuur. Naast haar vaste bestuurstaken kijkt Huisman ook uit naar het realiseren van haar eigen plannen. ‘Volgens mijn voorganger krijg ik daar de ruimte voor, die wil ik dus graag benutten.’

Adrienne Huisman tijdens de certificaatuitreiking van het Honours College op 21 november

Huisman is geen onbekende op de Honours Academy. De afgelopen jaren volgde ze het Honours College-traject Wetenschap en Samenleving en had ze zitting in de HC-adviesraad. ‘Daar kon ik vanuit het studentenperspectief bijvoorbeeld meedenken over de onderwijsvisie’, legt ze uit. ‘Het belangrijkste vond ik daarbij dat er geen kloof zou ontstaan tussen de visie van de Honours Academy en die van studenten.’

Iedereen is anders

Dit jaar sloot ze het Honours College af, waarmee er ook een einde kwam aan haar lidmaatschap van de adviesraad. ‘Toch wilde ik wel graag iets blijven doen met mijn achtergrond als bestuurskundige’, legt ze uit. ‘Gelukkig kon ik toen vanuit het Leiden Leadership Programme (LLP) solliciteren als assessor.’ Huisman combineert haar master Public Administration namelijk met het masterprogramma van de Honours Academy, het LLP. ‘Om goed te kunnen samenwerken is veel inzicht in anderen nodig, iedereen is tenslotte anders. Daar wil ik in het LLP graag meer over leren.’

Ze is enthousiast over de taken die haar te wachten staan. ‘Ik denk bijvoorbeeld dat de Honours College-trajecten best nog van elkaar kunnen leren’, licht ze één van haar ideeën toe. Daarnaast heeft ze ook geheel eigen plannen. ‘Studenten willen vaak heel veel, soms té veel. Daarom zou ik graag een lezingenreeks willen organiseren over burn-outs en stress bij studenten. Mijn voorganger Carmelita gaf me mee dat ik de ruimte voor mijn eigen projecten moet benutten, omdat ik vanuit mijn functie veel voor andere studenten kan betekenen.’

Andere belangen

De nieuwe assessor brengt haar ervaringen uit eerdere bestuurlijke functies met zich mee. ‘Soms ben ik te kritisch’, weet ze van zichzelf. ‘Dan moet ik tactischer zijn en meer rekening houden met andere belangen, bijvoorbeeld van de docenten.’ Ook weet ze inmiddels hoe ze een master, honoursprogramma en assessorschap kan combineren. ‘Je moet efficiënt werken’, lacht ze. ‘En soms gewoon een feestje minder. Dan is het zeker goed te doen.’

Ideeën over wat Adrienne voor jou kan betekenen in het bestuur van de Honours Academy? Mail je suggesties naar assessor@ha.leidenuniv.nl!

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.