Universiteit Leiden

nl en

Social Justice Oratie door prof. Hendrickx

Professor Frank Hendrickx (KU Leuven) verzorgt dit jaar de Social Justice Oratie. Deze lezing getiteld Social justice and labour rights: EU and ILO as network actors vindt plaats op maandag 16 oktober 2017 om 16.00 uur in de Lorentzzaal.

Ter gelegenheid van het afscheid als rector magnificus van de Universiteit Leiden van prof. Paul van de Heijden is de wisselleerstoel Social Justice ingesteld. Deze wisselleerstoel werd de afgelopen jaren bekleed door Lance Compa (Cornell University) en Alan Neal (Warwick University). Dit jaar zal prof. Hendrickx de leerstoel invullen met een rede over het internationaal arbeidsrecht, die tevens het eerste college is in het mastervak Internationaal en Europees Arbeidsrecht.

Hendrickx is een autoriteit op het gebied van het internationale arbeidsrecht, en in het bijzonder op het gebied van het rechtsvergelijking. In het verleden was hij ook verbonden aan de Tilburgse rechtenfaculteit, maar sinds 2009 is hij volledig werkzaam in Leuven. Frank Hendrickx heeft als bijkomende specialisatie sportrecht, met een accent op het statuut van sportbeoefenaars, Europees sportrecht en doping. Hij is editor van de becommentarieerde Codex Arbeidsrecht (die Keure) en co-auteur van de Sportcodex en de Sportrechtspraak (tevens uitgegeven door die Keure). Hij is editor van de International Encyclopaedia of Sports Law. Sinds 2010 leidt hij de European labour law journal als editor-in-chief. Frank Hendrickx heeft reeds vele publicaties op het gebied van arbeidsrecht en sportrecht op zijn naam.    

Alle medewerkers van de faculteit zijn van harte uitgenodigd om de rede bij te wonen. Na afloop vindt er een receptie plaats.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.