Oproep: hoe breng je Nederlandse en internationale studenten samen?

Heb jij een creatief idee hoe je het contact tussen Nederlandse en internationale studenten kunt verbeteren? Bedenk een plan en je maakt kans op de Van Bergenprijs van maximaal 5000 euro om je idee uit te voeren.

Van de 23.000 studenten aan de Universiteit Leiden zijn er ruim 2000 afkomstig uit het buitenland. In Leiden en Den Haag lopen 110 nationaliteiten rond. Hoe mix je die goed met elkaar? Met de jaarlijkse uitreiking van de Van Bergenprijs probeert het Van Bergen Fonds ideeën te stimuleren die de integratie van Nederlandse en internationale studenten bevorderen.

Studenten, docenten, promovendi, verenigingen: iedereen betrokken bij de universiteit kan een plan insturen. De deadline voor inzenden is 27 oktober 2017. Wat voor soort ideeën kun je indienen? Denk aan het organiseren van activiteiten rond colleges of werkgroepen waar meerdere internationale studenten aan deelnemen, of het mogelijk maken dat nieuw aangekomen internationale studenten kunnen deelnemen aan culturele of sportieve activiteiten (bijv. een koor, een orkest, een band, een klein ensemble, een dans club of sportclubs). De prijs gaat naar de groep of organisatie die het beste innovatieve plan instuurt.. Van de winnaar(s) van de prijs wordt verwacht dat zij het ingestuurde plan daadwerkelijk tot uitvoering brengen.

Lees wat eerdere winnaars hebben bereikt >

De beste inzendingen worden genomineerd. Op het diversiteitssymposium van de Universiteit Leiden op 22 november presenteren enkele genomineerden hun initiatief. Tevens wordt dan bekend gemaakt wie van de genomineerden heeft gewonnen tijdens het diner.

Criteria

Een idee voor de Van Bergenprijs:

• betreft een vernieuwende activiteit voor de Leidse universitaire gemeenschap;
  • stimuleert contacten tussen Nederlandse en internationale studenten of bevordert betere relaties tussen verschillende culturen;
  • is voor een grote doelgroep, bijvoorbeeld de gehele Leidse gemeenschap of een grote groep binnen de universiteit;
  • kan gemakkelijk in de praktijk gebracht worden.

N.B. Het fonds financiert de start van het initiatief. Het is de bedoeling dat het plan uiteindelijk duurzaam wordt en zichzelf in stand kan houden. Werkuren kunnen niet worden gerekend (het idee wordt opgezet op vrijwillige basis) en eten/drinken voor activiteiten wordt niet vergoed.

Richtlijnen

Om je te helpen, vind je hier richtlijnen om je plan op te stellen (in het Engels). Je kunt de volgende categorieën in je plan opnemen:

1. Introductie over je plan & beschrijving van de achterliggende ideeën en doelen (tussen 300-400 woorden);
  2. Beschrijving over hoe het plan geïmplementeerd kan worden voor in 2018, inclusief een tijdlijn (ook tussen 300-400 woorden);
  3. Kostenbegroting, inclusief eventuele andere financieringsbronnen.

Hoe dien je je plan in?

Je kunt je idee voor de Van Bergenprijs in het Engels insturen via de website in pdf-formaat.

Insturen vóór 27 oktober 2017!