Universiteit Leiden

nl en

Job Kievit koninklijk onderscheiden bij afscheid

Bij zijn afscheid als hoogleraar Kwaliteit van zorg kreeg Job Kievit de onderscheiding tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau uit handen van locoburgemeester Robert Strijk van Leiden. Kievit hield zijn afscheidsrede over ‘Zorg en Kwaliteit: van individu naar systeem, naar beide’.

Job Kievit begon in 1985 als jonge chirurg met het opzetten van een afdeling Medische Besliskunde. In 1997 werd hij benoemd tot hoogleraar in dat vak. De laatste jaren heeft hij zich ingezet voor de oprichting van het Kwaliteit van Zorg Instituut. Zijn leerstoel heet inmiddels Kwaliteit van Zorg. Daarnaast had Kievit een belangrijke functie als chirurg voor patiënten uit het hele land met zeer moeilijke aandoeningen in het hoofd-halsgebied.

Lees verder op de website van het LUMC >

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.