Universiteit Leiden

nl en

Geesteswetenschappen 25e plaats in THE-wereldranglijst

Volgens de jaarlijkse Times World University Ranking is de Leidse faculteit Geesteswetenschappen wereldwijd de nummer 25 binnen het kader ‘Arts and Humanities’ en de nummer 1 geesteswetenschappenfaculteit van Nederland. De faculteit klimt dit jaar drie plekken op de lijst.

Hoogst genoteerd in Nederland

Binnen het kader 'Arts and Humanities' is de Universiteit Leiden de hoogst geplaatste Nederlandse universiteit. De Faculteit Geesteswetenschappen scoort in het bijzonder goed op onderwijs, onderzoek en internationale oriëntatie.  Zij wordt gevolgd door de Universiteit van Amsterdam (31) en de Universiteit van Utrecht (60). Stanford University, Massachusetts Institute of Technology en Harvard University voeren de lijst aan.

Times Higher Education Ranking

Het weekblad The Times Higher Education (THE) publiceert sinds 2004 de THE World University Rankings. De THE beoordeelt de instellingen op verschillende indicatoren op het gebied van onderwijs, onderzoek en innovatie. De THE baseert de ranking op data die worden geleverd door Thomson Reuters.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.