Universiteit Leiden

nl en

Madaline Busuioc wint de Haldane Prijs voor het beste gepubliceerde artikel

Elk jaar bekroont een onderscheiden jury de auteur(s) van het beste artikel gepubliceerd binnen bestuurskunde met de Haldane Prijs. Deze prijs gedenkt Richard Haldane, een van de grondleggers van bestuurskunde (en eerste president van het Royal Institute of Public Administration).

Gefeliciteerd

Felicitaties aan Madalina Busuioc, onze nieuwe associate professor aan het Instituut Bestuurskunde, voor het winnen van de Haldane Prijs voor haar artikel 'Friend or Foe? Inter-Agency Cooperation, Organisational Reputation, and Turf'. Deze prijs is aan haar uitgereikt voor het beste artikel dat gepubliceerd is binnen het veld bestuurskunde in 2016. Het comité van dit jaar bestond uit Eva Sørensen, Edmund Stazyk en Kutsal Yesilkagit. 

Madalina Busuioc wint de Haldane Prijs

Twee contrasterende gevallen van bureaucratische samenwerking

Het artikel van Madalina Busuioc streeft om twee contrasterende gevallen van bureaucratische samenwerking binnen de Europese organisaties Europol en Frontex uit te leggen. Om te begrijpen waarom de samenwerking in het ene geval (grensbewaking) goed verliep terwijl dit in het andere geval (politie) sterke 'turf-beschermende' reactie op riep, ontwikkelt dit artikel een theoretische aanpak over samenwerking die gevoelig is voor zowel reputatie als voor 'turf'. 

Volledig artikel

Het volledige artikel is beschikbaar op: http://onlinelibrary.wiley.com/doi/10.1111/padm.12160/abstract

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.