Universiteit Leiden

nl en

Promovendi op de planken bij Science Battle

De Leidse Schouwburg brengt wetenschap naar het theater dit seizoen. Op 15 mei is de Science Battle, een avond waarbij jonge wetenschappers op een begrijpelijke manier over hun onderzoek vertellen. Wie dat het beste doet? Dat bepaalt het publiek!

De vier promovendi op de planken zijn halverwege hun onderzoek. Door het ontspannen karakter van de ‘voorstelling’, de interactie en de variatie krijgen de toeschouwers ongedwongen een inkijk in het dagelijks leven van de wetenschapper. De jonge wetenschappers dagen elkaar uit op het podium. Wie heeft het beste onderzoek? En wie presenteert dit het beste aan het publiek?

De Leidse promovendus Jules Heuberger geeft sporters bewust epo, het middel dat op de dopinglijst staat. Hij wil daarmee testen wat epo voor effect heeft op sportieve prestaties. Werkt epo inderdaad prestatieverhogend, of moet wielrenner Lance Armstrong zijn zeven gele truien terug krijgen?

Heuberger neemt het op tegen drie collega-promovendi, twee uit Nijmegen en één uit Amsterdam. Kaarten voor de Science Battle zijn verkrijgbaar via de Leidse Schouwburg.

Foto: Bij de Science Battle staan promovendi op de planken. (Leidse Schouwburg)​

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.