Universiteit Leiden

nl en

P.J. Veth wordt grondig verbouwd voor FGW

Maandag 15 december presenteerde Vastgoed de eerste schetsen voor de verbouwing van het P.J. Veth gebouw, dat gevolgd werd door een rondleiding in het gebouw zelf. Er liggen mooie plannen!

Tipje van de sluier

Al zijn het nog schetsen en is nog niets definitief, liet Vastgoed maandag wel zien wat er allemaal mogelijk is met het gebouw. Een voorbeeld is de verplaatsing van het entree. Deze is nu gelegen aan de Nonnensteeg, maar de maquette liet plannen zien voor een nieuw entree aan de Hortus-zijde. Zodoende is er een betere verbinding met de rest van het WSD-complex. 

Een ander uitgangspunt is om in ieder geval alle prachtige glas-in-lood ramen te behouden en ze zelfs beter tot hun recht te laten komen dan nu het geval, waar ze soms verstopt zijn door de toiletten. Over de wensen voor grote collegezaal is nog onzekerheid. Aan de ene kant is het zonde om deze weg te laten, aan de andere zijde blokkeert deze zaal een doorlooproute. 

Kortom: er moeten nog veel keuzes gemaakt worden, maar het project is onderweg. We worden als faculteit en partners nauw betrokken bij de planontwikkeling. De oplevering is begin 2017 of zo mogelijk eerder. 

Kijk voor foto’s over de P.J. Veth presentatie en rondleiding in het fotoalbum.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.