Universiteit Leiden

nl en

‘Naast gezelligheid willen studenten ook diepgang’

Een bezoek aan een ambassade, een stedentrip en een bedrijvendiner. Het is maar een greep uit de activiteiten die de Leiden Honours Community organiseert om Honoursstudenten ook buiten de collegezalen met elkaar in contact te brengen. Vladimir Hazeleger (voorzitter LHC): ‘Die studenten komen uit alle richtingen en dat levert innovatieve inzichten op.’

‘Bij LHC hebben we drie missies’, legt de voorzitter uit. ‘We willen excellente studenten van elkaar laten leren, ze daarnaast sociaal met elkaar verbinden en ze tot slot ook verbinden met de professionele wereld.’ Om dat te bereiken worden er geregeld activiteiten georganiseerd, die zowel gezellig als inhoudelijk kunnen zijn. ‘Maar Honoursstudenten zitten vooral op dezelfde golflengte en dat is wat onze activiteiten zo leuk maakt.’

Het jaar begon in september met een pubquiz, waaraan voor de verandering ook niet-leden mee mochten doen. ‘Studenten werden per faculteit gegroepeerd en speelden tegen elkaar. Er was veel animo en het was erg leuk.’ Meer recent was er een assementtraining, waarmee studenten zich op de arbeidsmarkt konden voorbereiden. ‘Dan merk je dat we niet alleen een gezelligheidsvereniging zijn, maar dat mensen ook op zoek zijn naar diepgang.’

De pubquiz: 'Er was veel animo en het was erg leuk'

Een speerpunt van het huidige bestuur is de bekendheid van de LHC, die volgens Vladimir nog wel een zetje kan gebruiken. ‘Mensen moeten je vaak langs zien komen en weten dat je bestaat. Daarom hebben we de ambassadeurs van de Honours-tracks gevraagd ons te helpen en dat werkt erg goed. Mond-op-mondreclame werkt gewoon veel beter dan promotie via bijvoorbeeld Facebook.’

Dat nieuwe geïnteresseerden niet teleurgesteld zullen worden, blijkt wel uit de agenda van de LHC. ‘We gaan binnenkort naar Dusseldorf, bezoeken de Amerikaanse Ambassade en later dit jaar vliegen we nog naar Tallinn.’ Zelf gaat Vladimir ook mee naar Tallinn. ‘Naast de gezelligheid, willen studenten ook diepgang. Zo hebben we een professionele stadsgids geregeld en bekijken we nu of we een rondleiding kunnen krijgen bij Skype.’

Weer terug in Nederland wordt het tijd om bestuurstaken over te gaan dragen aan het nieuwe bestuur, waar op dit moment voor gesolliciteerd kan worden. ‘Daarvoor zoeken we studenten die iets terug willen geven aan de Honours Community en op zoek zijn naar verbreding’, promoot de voorzitter de bestuursfuncties. Daarna hoeft hij nog geen afscheid te nemen van de LHC, 'want mijn aanmelding voor het Leiden Leadership Programme ligt al klaar en ook die studenten zijn hier gelukkig van harte welkom'.
 

(Tekst IJsbrand Terpstra/ Foto's LHC)

Het jaarlijkse bedrijvendiner
De wijnproeverij
Uit de escape room
Bijwonen opnames RTL Late Night
Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.