Universiteit Leiden

nl en

Erik Kwakkel op BBC Radio over het genot van boeken

In het online radioprogramma 'Outlook' van BBC World Service vertelt Erik Kwakkel over het onderzoeken van middeleeuwse manuscripten - een feest voor de zintuigen.

Als zoon van een bibliothecaresse raakte Kwakkel al op vroege leeftijd gefascineerd door het boek - woensdagmiddagen bracht hij door in de bibliotheek. In een interview op BBC Radio vertelt hij hoe zijn fascinatie zich voortzette en uiteindelijk culmineerde in zijn huidige werk als Sherlock Holmes van manuscripten. Hoor hoe middeleeuwse doodles en boodschappenlijstjes zijn gevonden in de gerecyclede kaften van manuscripten, welk Oudnederlands gedicht een monnik in Engeland opschreef om zijn pen te testen, en meer. 

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.