Universiteit Leiden

nl en

Nationaal Plan Open Science gepresenteerd

De Nederlandse overheid en onderzoeksorganisaties als VSNU, NWO en KNAW maken zich hard om in 2020 iedereen kennis te kunnen laten nemen van alle wetenschappelijke artikelen en zoveel mogelijk onderzoeksdata.

Leids Professor of Data Science, Aske Plaat sprak bij de presentatie van het plan op 9 februari jl. over het belang van vrije toegang tot data voor onderzoek. De twee pijlers van het plan: Open Access van wetenschappelijke publicaties en FAIR data creĆ«ren tezamen een enorme bron van informatie met nieuwe kansen voor het uitwisselen van resultaten van wetenschappelijk onderzoek, zowel publicaties als onderzoeksgegevens. Het Centre for Digital Scholarship van de UBL levert diensten, cursussen en ondersteuning aan onderzoekers bij Open Science. 

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.