Universiteit Leiden

nl en

Masterdag: “We willen onze kansen op de arbeidsmarkt vergroten”

Heb jij je master al gekozen? Kom 10 maart naar de Masterdag en ontdek wat de Universiteit Leiden je te bieden heeft. “Door de presentatie te bezoeken en te praten met docenten en studenten op de Informatie Markt, hopen we een wat beter beeld te krijgen van de precieze inhoud van de studie en wat voor banen je kunt vinden na de opleiding.”

Met een masteropleiding kun je je verder specialiseren, je blikveld verbreden en je alvast voorbereiden op de arbeidsmarkt. Breng een bezoek aan de Masterdag op vrijdag 10 maart in Leiden en Den Haag en ontdek alle mogelijkheden!

Alle opleidingen van Geesteswetenschappen geven voorlichting in het Lipsius- en het Arsenaalgebouw, en een paar locaties daar vlakbij. Bekijk het programma en meld je aan via de mastersite.

Onderzoek je kansen op de arbeidsmarkt in het Arbeidsmarktcafé

Loopbaanadviseur Atse geeft Laura en Sanne advies over stages.

De Masterdag van vorig jaar was drukbezocht door veel aanstaande masterstudenten. Laura en Sanne, bijvoorbeeld, zijn allebei tweedejaars studenten International Studies aan de Universiteit Leiden. “We zijn naar de Informatie Markt op de Master Dag gekomen om meer te weten te komen over minoren en welke ons het beste voorbereiden op de masters waarin we zijn geïnteresseerd.” Ze vroegen Stagecoördinator en Loopbaanadviseur Atse ook om advies over stages. “We zijn allebei gespecialiseerd in Rusland, dus we willen graag stage lopen in Rusland.” 

Bezoek het Arbeidsmarktcafé op de Informatiemarkt! Je ontmoet daar alumni en de loopbaanadviseur tussen 14.00 en 16.30 uur (Arsenaalgebouw). Doe mee met de quiz: ontdek welke beroepsmogelijkheden jouw studie aan de Faculteit der Geesteswetenschappen je biedt en maak kans op een laptop! 

Ga naar jouwvooruitzichtopwerk.nl voor meer informatie over studie en werk.

“We vinden Leiden erg leuk, het is heel cute!”

Habon studeert European Studies in Den Haag en Yusra studeert Politicologie  in Londen. “We zijn naar de Masterdag gekomen om meer te weten te komen over de MA African Studies. Door de presentatie te bezoeken en te praten met docenten en studenten op de Informatie Markt, hopen we een wat beter beeld te krijgen van de precieze inhoud van de studie en wat voor banen je kunt vinden na de opleiding.” Gevraagd naar wat ze van Leiden vinden, zeiden ze: “We vinden Leiden erg leuk, het is heel cute!”

Habon en Yusra willen meer weten over de opleiding African Studies.

Spreken met studenten en alumni

Jelle uit Leiden en Rick uit Maastricht bezoeken de Masterdag voor de opleiding Philosophy, Politics and Economics. 

“We zijn hier voornamelijk naartoe gekomen om met studenten en alumni van Philosophy, Politics and Economics te praten. Op de website kun je wel veel informatie vinden, maar als je met stmudenten praat die de studie nu doen geeft dat je toch een veel beter beeld van de opleiding. We studeren nu Politicologie en Liberal Arts, wat brede opleidingen zijn, en we hopen ons met een Master te specialiseren om zo onze kansen op de arbeidsmarkt te vergroten.”

Jelle en Rick onderzoeken de opleiding Philosophy, Politics and Economics.
Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.