Universiteit Leiden

nl en

Harold Linnartz over buitenaards leven in de Volkskrant

De planetoïde Ceres bevat behalve water ook de ingrediënten voor leven, schrijven de Italiaanse planeetonderzoekster Cristina De Sanctis en collega’s deze maand in Science. Reden voor de Volkskrant om te spreken met de Leidse astrochemicus Harold Linnartz.

'Ook op de manen van sommige planeten zijn organische verbindingen gevonden', zegt hij, 'en de Europese ruimtesonde Rosetta heeft op komeet 67P zelfs het aminozuur glycine ontdekt - aminozuren zijn de bouwstenen van eiwitten. Misschien was het wel verrassender geweest als er op Ceres géén organische verbindingen waren.' Wel benadrukt Linnartz dat het nog een hele grote stap is, van koolwaterstoffen naar eencellige organismen.

Lees hier het hele artikel in de Volkskrant.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.