Universiteit Leiden

nl en

Space Scoop een van de Great Websites for Kids

De American Library Association heeft Space Scoop uitgekozen als een van de Great Websites for Kids (GWS). Space Scoop lanceerde vorig jaar een nieuwe website en deelt daar de laatste ruimtenieuwtjes om kinderen te onderwijzen en te inspireren. De website wordt onderdeel van een compilatie van exemplarische websites voor kinderen tot veertien jaar.

Space Scoop

Space Scoop levert wekelijks nieuws aan kinderen over astronomie. De Space Scoop website is een jaar geleden gelanceerd en is onderdeel van het door de Europese Commissie gefinancierde Universe Awareness en Space Awareness. Elke week komen de laatste astronomienieuwtjes aan bod in een vorm die geschikt is voor kinderen en hun docenten. Inhoud wordt onder andere geleverd door de European Southern Observatory, European Space Agency (ESA), NASA Chandra en Las Cumbres Observatory.

Verkiezing

De Great Website for Kids verkiezing door de GWS commissie vindt drie keer paar jaar plaats. De belangrijkste criteria voor de commissie zijn auteurschap, de doelstelling, het ontwerp en de stabiliteit en de inhoud. Volgens de GWS commissie ‘zijn Great Websites for Kids websites die uitblinken in zowel de inhoud als de opvatting. Deze websites reflecteren en bemoedigen de interesses van kinderen op voorbeeldige wijze. Goede websites horen de verbeelding van kinderen te verruimen en hun blikveld te vergroten.’

Sarah Eva Roberts

Space Scoop project manager Sarah Eve Roberts voelt zich vereerd met deze erkenning van Space Scoop: ‘Dit is fantastisch nieuws! Dat Space Scoop is uitgekozen laat de waardering en kracht zien van storytelling als een manier om de laatste wetenschappelijke ontdekkingen toegankelijk te maken voor een jong publiek. We zijn erg dankbaar voor de toewijding van onze vrijwillige vertalers die een essentiële rol spelen bij Space Scoop om kinderen wereldwijd te kunnen inspireren.  

Wereldwijde Space Scoops

Space Scoops worden digitaal en gedrukt gepubliceerd, maar zijn ook beschikbaar in de vorm van een mobiele app, als podcasts en als videogames. In het voorjaar van 2013 is het Space Scoop verhaal 'Ons heelal is groot, prachtig…en voor een groot deel onzichtbaar' gebruikt in een officieel Zuid-Afrikaans leerboek op basisscholen door het hele land. Elke Space Scoop wordt gelijktijdig gepubliceerd met het originele ‘volwassenen’ persbericht; vervolgens vertalen vrijwilligers over de hele wereld de Space Scoops naar 33 talen.   

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.