Universiteit Leiden

nl en

Een halve eeuw in Nederland

Het is inmiddels bijna vijftig jaar geleden dat de eerste Marokkaanse migranten als gastarbeider naar Nederland kwamen. In het kader daarvan schreven Sahin Yildirim, onderzoeker Ineke van der Valk en arabist Hanina Ajarai het boek "Een halve eeuw in Nederland". De publicatie werd mede gefaciliteerd en gefinancierd door het NIMAR.

Verhalen uit de eerste hand

Het boek bevat vijftig verhalen van Marokkaanse gastarbeiders, hun vrouwen, Nederlandse werkgevers, en vrijwilligers die met de gastarbeiders te maken kregen tijdens hun begintijd in Nederland. De persoonlijke ervaringen van de eerste generatie gastarbeiders bij haar komst naar Nederland staan centraal. Vijftig persoonlijke verhalen uit de eerste hand, verlevendigd met foto’s uit privé-albums, werpen een bijzonder licht op deze periode uit de Nederlandse geschiedenis.

---

Lees het volledige artikel op de website van het NIMAR.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.