Universiteit Leiden

nl en

Taskforce ‘The Future is Diversity’

Om het studiesucces van biculturele studenten te verbeteren, werkt de Universiteit Leiden met de Erasmus Universiteit en de Vrije Universiteit samen in de Taskforce The Future is Diversity.

De taskforce, die dit voorjaar is opgericht, heeft als doel de uitval van biculturele studenten omlaag te brengen en ook hun kans op werk te vergroten. Cijfers wijzen uit dat studenten uit deze groep vaker hun studie afbreken dan autochtone studenten en dat hun instroom op de arbeidsmarkt moeizamer verloopt. De drie universiteiten willen hier een duurzame, effectieve aanpak voor ontwikkelen en uitvoeren. Het Ministerie van OCW onderschrijft het belang van de taskforce en er is samenwerking met andere onderwijsinstellingen, kenniscentra en in de toekomst ook met werkgevers. 

Initiatiefnemers van de taskforce zijn:

  • Prof. dr. J.J.M. (Hanneke) Takkenberg (Erasmus Universiteit)
  • Dr. I. (Isabel) Hoving (Universiteit Leiden)
  • Prof.dr. M.R.J. (Maurice) Crul (Vrije Universiteit)

Contact: info@taskforce-diversity.nl

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.