Universiteit Leiden

nl en

Leidse astronomen in astronomiepodcast

Vijf Leidse astronomen zijn te horen in de podcast Astronomy et al. Deze podcast is in september 2016 opgezet door Ricardo Garcia Soto en richt zich op iedereen die geïnteresseerd is in wetenschap.

Het doel van de podcast is om de wonderen van de astronomie te delen, en hiermee mensen te inspireren en te motiveren. In deze podcast leert de luisteraar vanuit het oogpunt van een onderzoeker over wetenschap, met vragen zoals waarom en hoe zij hun werk doen. De podcast is wekelijks en geschikt voor kinderen. Nobelprijswinnaar Brian Schmidt vertelt in aflevering 2 over het heelal en donkere energie. De volgende Leidse wetenschappers zijn te horen in de podcast: 

Binnenkort is ook de Leidse astronoom Alessandra Candian te horen in een nieuwe podcast. 

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.