Universiteit Leiden

nl en

Humans of Honours: Hine van Os

In 'Humans of Honours' staat telkens een medewerker, student of alumnus van de Honours Academy centraal. Deze keer: honoursstudent Hine van Os (24). Hine loopt coschappen. 'Arts lijkt me een prachtig beroep, maar voorlopig wil ik me meer richten op onderzoek.'

Hoe ben je betrokken bij de Honours Academy?

‘Ik ben zelf honoursstudent, en heb ook meegedaan aan het Leiden Leadership Programme. En ik heb als student-assistent geholpen met het coördineren van de Honours Classes. Ik ben ook actief geweest bij Stiching Leiden Honours Community, de studievereniging van de Honours Academy. 

Waar ben je op dit moment mee bezig? 

‘Ik zit nog in de bachelorfase van mijn studie, daarvoor loop ik op dit moment coschappen. Dat is een verplicht onderdeel als je geneeskunde studeert. Over driekwart jaar ben ik daarmee klaar, dan ben ik basisarts.’ 

Wil je ook arts worden? 

‘Het lijkt me een prachtig beroep, vooral op het gebied van neurologie. Voorlopig wil ik me meer richten op onderzoek, namelijk naar de relatie tussen migraine en herseninfarcten. Als ik mijn diploma heb, wil ik een verkorte PhD doen en hiermee verder gaan. Maar dat is nog maar een grof idee. Ik kijk niet te ver vooruit.’ 

Hoe was je actief bij de vereniging? 

‘Ik ging mee op studiereizen, waaronder naar de Netherlands Asia Honours Summerschool, de NAHSS, in Taiwan. Dat was een hele mooie ervaring. En twee jaar geleden heb ik meegeholpen aan organiseren van het Honours Concert. Toen viel me pas echt op hoe divers de studenten zijn bij de Honours Academy. Iedereen heeft andere talenten, maar iedereen is wel gemotiveerd en gedreven. Eigenlijk is het een onsamenhangend zootje van leuke, geïnteresseerde mensen.’ 

Honours-onderwijs is dus niet voor de elite. 

‘Absoluut niet. Mijn ervaring is dat de Honours Academy een hele warme organisatie is die studenten allerlei kansen biedt om meer uit hun studie te halen. Het gaat ook echt niet alleen om cijfers. Het is natuurlijk wel zo dat je niet achterover kunt leunen. Je moet tijd willen en kunnen vrijmaken voor de extra studielast.’ 

Door Monica Preller

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.