Universiteit Leiden

nl en

Humans of Honours: Marleen Fleers

In 'Humans of Honours' staat telkens een medewerker, student of alumnus van de Honours Academy centraal. Deze keer: Marleen Fleers (24), student-assistent internationalisering.

Wat is je functie binnen de Honours Academy? 

'Het is mijn taak om de Academy een meer internationaal karakter te geven. Er zijn niet veel honoursstudenten die naar het buitenland gaan. Ik heb onderzocht wat de reden hiervan is door een enquête te houden onder studenten.’ 

Wat was de uitslag van je onderzoek? 

‘Studenten denken vaak dat naar het buitenland gaan te veel tijd kost, omdat ze naast hun reguliere programma ook bezig zijn met het honourstraject. Maar het is zeker een optie. Kosten lijken ook een drempel te vormen. Door studenten goed te begeleiden kunnen we laten zien wat er mogelijk is.’

Hoe heb je buitenlandse studenten betrokken bij de Honours Academy? 

‘Ik heb initiatief genomen en meegeholpen aan het opzetten van een debat via Skype met studenten in Kazachstan. Dat was niet alleen leuk, maar ook heel leerzaam. Er is veel nuttige informatie uitgewisseld.’ 

Je bent bijna klaar als student-assistent. Wat ga je hierna doen? 

‘Ik ga een traineeship volgen bij de Vereniging van Nederlandse Gemeenten, een overheidsorganisatie die belangen van gemeentes behartigt. Ik werk in twee jaar tijd aan vier projecten van een half jaar, en krijg één dag in de week training. Uiteindelijk wil ik projecten voor onderwijsinstanties doen.’ 

Heeft deelnemen aan Honours je geholpen bij het vinden van een baan? 

‘Ja, ik denk dat het me zeker heeft geholpen. Het is echt een plus, een pré, als je het op je cv hebt staan.’ 

Wat is je mooiste ervaring binnen het honoursprogramma geweest? 

‘Dat was denk ik wel het Leiden Leadership Programme. Je kijkt kritisch naar jezelf, en bedenkt wat je echt wilt en belangrijk vindt. Ook het interdisciplinaire sprak me erg aan, je komt in contact met mensen van studies waar je anders niet mee spreekt. En het debat met de Kazachstaanse studenten natuurlijk.’ 

Door Monica Preller

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.