Universiteit Leiden

nl en

Ga studeren in het buitenland!

Wil je jezelf onderdompelen in een nieuwe cultuur, je horizon verleggen en levenslange vrienden maken? Kom dan op vrijdagmiddag 14 oktober naar het Study Abroad Festival.

Op het festival kun je uitvinden welk land het best bij jou past. Ook hoor je alle praktische zaken die komen kijken bij een studietijd in het buitenland: hoe je je inschrijft, welke voorwaarden daaraan verbonden zijn en hoeveel een buitenlandavontuur kost. Tot slot krijg je informatie over huisvesting, beurzen, verzekeringen, stages en taaltests.

Ervaringsdeskundigen

Verschillende ervaringsdeskundigen staan klaar om je alles te vertellen over hun eerdere ervaringen. Je zult zien dat je niet in het diepe wordt gegooid, omdat talloze andere studenten van de Universiteit Leiden je al voor zijn gegaan.

Noor in Hangzhou

‘Ik heb traditionele Chinese geneeskunde (TCM) gestudeerd aan de Zheijang Universiteit in Hangzhou, China. Als je de mogelijkheid krijgt om in het buitenland te kunnen studeren, dan kan ik het erg aanraden om die kans te pakken. Je komt in aanraking met een nieuwe cultuur, heerlijk eten en een andere kijk. De uitdaging was om zelfstandig te leven in een nieuwe omgeving, maar hierdoor heb ik veel geleerd over mijzelf. Datgene wat het meest zal bij blijven zijn de gezellige middagen met spannende speurtochten naar eten en deze oppeuzelen op de kamers met mijn huisgenootjes. Elk weekend gingen we erop uit naar een andere locatie, dat maakte de studieweek helemaal af.’

Daniëlla in Melbourne

‘Ik studeerde criminologie aan de Monash University in Melbourne, Australië. Het is echt een geweldige ervaring voor het leven. Het avontuur in het buitenland draait vooral om de stad en het land verkennen, nieuwe mensen leren kennen en het gewone leven in een ander land met een andere cultuur meemaken. Je maakt vrienden voor het leven. In Melbourne zitten veel internationale studenten dus je leert mensen vanuit de hele wereld kennen. Dat is echt superleuk, zo heb je altijd een leuk vakantieadres  in het buitenland.’

Charlot in Oslo

‘Ik volg op dit moment vakken Politicologie en Sociologie in Oslo, Noorwegen. Ook leer ik de Noorse taal. Studeren in het buitenland is een ontzettend bijzondere ervaring. Heel veel internationale studenten beginnen samen met jou aan een nieuwe stap in hun leven, dat verbindt. Mijn gaafste ervaring tot nu toe is het beklimmen van de prachtige berg Store Smørstabbtind in National Park Jotunheimen. De berg is 2,2 km hoog en dus erg imponerend voor een Hollander zoals ik! Om de berg te bereiken moesten mijn vrienden en ik een ijskoude rivier oversteken. Vervolgens moesten we een flink stuk hiken en klimmen. Het duurde zes uur, maar uiteindelijk bereikten we de top. Dus tegen andere studenten zeg ik: gun jezelf een avontuur en go abroad!’

Suzanne in Maleisië

‘Ik ben voor mijn studie Biologie naar Maleisisch Borneo gegaan. Daar kon ik de theorie over het tropisch regenwoud in het echt ervaren. Dat was een hele gave ervaring. Ik heb er bijvoorbeeld oog in oog gestaan met een orang-oetang met een baby. Maar het leukst vond ik toch het onderzoek in de grotten. We moesten ons door nauwe gangen wurmen om de insecten achterin de grot te bestuderen terwijl de vleermuizen om je oren vlogen.’

Meer informatie en aanmelden

Het Study Abroad Festival vindt plaats op vrijdag 14 oktober van 13:00 uur tot 17:30 uur. Je bent welkom in het Gorlaeusgebouw, Einsteinweg 55. Meld je vooraf aan op de website. Daar is tevens het volledige programma te vinden. En like onze Facebook-pagina en stem op jouw favoriete film van de Study Abroad Film Contest!

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.