Universiteit Leiden

nl en

Maak nu al werk van je carrière

Je slim voorbereiden op de arbeidsmarkt. Studenten kunnen daar niet vroeg genoeg mee beginnen. De universiteit lanceert dit jaar nieuwe initiatieven om de overstap te verbeteren. Op 29 september start de bewustwordingscampagne CareerTime met carrièrestands op de faculteiten.

Overstap naar arbeidsmarkt

Dit collegejaar komen er veel nieuwe arbeidsmarktdiensten: maandelijkse carrièrestands op de faculteiten, een groot mentornetwerk van alumni en een vernieuwde website met testen en sollicitatietips. ‘We willen studenten ervan bewust maken dat ze nu alvast de overstap naar de arbeidsmarkt kunnen voorbereiden’, zegt Nieke Campagne, projectleider employability bij Career Services van de Universiteit Leiden. Want de huidige arbeidsmarkt is complex en naast academische kennis wordt van starters ook al beroepsmatige vaardigheden gevraagd waar ze alvast tijdens de studie aan kunnen werken.

Carrièrestands op de faculteiten

De aftrap van CareerTime is op 29 september. Bij opvallende pop up stands op de faculteiten kunnen studenten vragen stellen als: hoe zorg ik ervoor dat mijn CV eruit springt en hoe kan ik praktijkervaring opdoen? Campagne: ‘We hebben met alle loopbaanadviseurs veel expertise in huis en dat willen we met CareerTime nog zichtbaarder maken.’

Mentorennetwerk

Ook een goed netwerk kan wonderen doen voor een vliegende start van een carrière. Daarom kunnen studenten vanaf oktober dit collegejaar via de website mentornetwerk.universiteitleiden.nl beroep doen op honderden mentoren. Bijna 800 alumni met de meeste uiteenlopende studies bieden zich al aan. Campagne: ‘Het is super dat zoveel alumni meedoen. Zij geven tips uit de praktijk en willen graag hun eigen ervaring inzetten voor de studenten.’

LUCareerzone vernieuwd

In de loop van dit jaar wordt de website LUCareerzone.com vernieuwd met sollicitatietips, beroepskeuzetesten en informatie over de arbeidsmarkt. Ook in de opleidingen wordt meer aandacht besteed aan bijvoorbeeld ondernemerschap en ‘21st century skills’: vaardigheden die aansluiten bij de huidige arbeidsmarkt, zoals je zelf presenteren via sociale media en in een internationaal team kunnen samenwerken. En natuurlijk kunnen studenten vijf dagen per week advies vragen bij de Career Service van hun eigen faculteit of die in het studentencentrum Plexus. Campagne: ‘Ik zou tegen studenten willen zeggen: het is jouw carrière en ook de universiteit maakt er tijd voor!’

 

 

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.